منتديات قصة حب غرامية

طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك 44469110

انضم إلى المنتدى ، فالأمر سريع وسهل

منتديات قصة حب غرامية

طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك 44469110

منتديات قصة حب غرامية

هل تريد التفاعل مع هذه المساهمة؟ كل ما عليك هو إنشاء حساب جديد ببضع خطوات أو تسجيل الدخول للمتابعة.

منتدى ,شامل,صور,افلام,جريمة,عالم البلوتوث،برامج مجانية ،تطوير مواقع

                                
  

    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك

    سحورا
    سحورا
    نائب المدير العام
    نائب المدير العام


    تاريخ التسجيل تاريخ التسجيل : 17/02/2011
    عدد المساهمات عدد المساهمات : 147
    العمر العمر : 39
    المزاج المزاج : طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك 4ik19674
    الجنس الجنس : طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Rbc60410
    الدولة الدولة : طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Eg10
    نقاط نقاط : 416
    السٌّمعَة السٌّمعَة : 11
    احترام قوانين المنتدى : طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك 111010
    الاوسمةطريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Xxtt710

    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Empty طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك

    مُساهمة من طرف سحورا الثلاثاء 29 سبتمبر 2015, 11:10 pm

    طريقة عمل الفتـــــــــة بأنواعها...!!


    طريقة عمل الفتة المصرية




    المقادير
    ====


    2كوب أرز مطبوخ

    2 رغيف خبز بلدي أو أى خبز يصلح للفته

    وكمية الخبز قدتقل أو تزداد حسب الرغبة وحسب حجم الرغيف


    خلاصة سلق اللحم أو الدجاج (مرقه -شوربة )

    2\1 رأس ثوم مفري(ملعقتان كبيرتان)

    4\1 كوب خل

    ملعقة كبيرة من السمن لتحمير الثوم

    ملح





    الطريقة
    ====

    يقطع الخبز ويحمص إما في الفرن

    أو يحمر في ملعقتان من السمن أو الزيت

    وأنا أفضل الفرن للتقليل من الدهون













    نضع الخبز في طبق عميق ويسقى بقليل من الشوربه الساخنة

    ويقلب لكى يتشرب كله بالشوربة

    ثم نضع فوقه الأرز - وكمية الأرز تحدد حسب الرغبة

    إذ يمكن أن نضع طبقة الأرز كبيرة أو قليله




    تحضير صلصة الخل والثوم والتي هي الأساس لطعم الفتة
    ===============================


    نحمر الثوم المفروم في ملعقة كبيرة من السمن

    الى أن يصبح لونه ذهبيا ولا ندعه يغمق لونه كثيرا حتى لا يصبح مر

    ثم نهدىء النار ونضيف الخل ثم نضيف رشة ملح صغيرة




    ثم نضع هذه الصلصة على الأرز بالتساوي ويساوى السطح


    كما يمكن اضافة بعض هذة الصلصة

    على كمية الشوربا التى نسقى بها الفتة

    وهذا حسب الرغبة









    قد يوضع بعض اللحم حول الفتة ويقدم الباقي في طبق مستقل

    أو توضع كل الكمية في طبق مستقل

    ويمكن إستبدال اللحم بأي نوع من الطيور








    -----********----
    رق عمل فتة الكوارع

    المقادير
    كوارع..ودى بتكون من عند الجزار مقطع و منظف

    رزأبيض- صلصة بالتوم - خبز

    الطريقة
    نغسل الكوارع كويس جدا ونزيل أى شعر أو أى شيء غير مستحب فيها

    وننقعها فى طبق به ماء وخل.

    بعد ذلك نضع حلة على النار وبها ماء- بصلة كبيرة ومقطعة-فلفل أسود-ورق لورا-وممكن تضيفى حبهان ..

    وعند الغليان نضع الكوارع....

    ملاحظة هامة جدا..
    يفضل أنك تسلقى الكوارع قبل ما تعمليها بليلة لأنها ممكن تكون كبيرة وتاخد وقت كبير..يعنى أسلقيها لمدة ساعتين.. واتركيها الى تانى يوم.. عندما تعيدى تسويتها لن تأخذ أى
    وبعد كدة نعمل الفتة

    نحضر الرز الابيض

    والخبز....
    وصلصة الفتة...
    نحمر التوم...
    ثم نضيف عصير الطماطم..


    وممكن تضيفى الخل قبل عصير الطماطم...
    أو على وش الفتة بعد تجهيزها

    بعد كدة أنا نقلت كام قطعة من الكوارع فى صينية صغيرة..ورشيت عليها جزء من صلصة الفتة...ودخلتها الفرن..



    الطريقة الثانية

    الكوارع(الأكارع) هي أقدام البقرة او الخروف ..الخ
    ويفضل استخدام كوارع البقر الصغير او متوسط العمر

    المكونات


    زوج من الكوارع أو الكمية المناسبة لعدد الأفراد


    ا بصلة
    ورق لورا(لورى)
    4 حبات حبهان (هيل)
    فصين مستكة
    5 حبات تقريبا فلفل أسود حب أو ربع ملعقة فلفل أسود مطحون
    للتتبيل ملح وفلفل أسود
    --------------
    مقادير الفتة
    -----------
    2كوب رز مصري
    2خبز عربي اى نوع متوفر
    2\1 راس ثوم
    4\1 كوب خل
    ملح
    مرقة الكوارع



    الطريقة
    -------


    تغسل الكوارع جيدا وتدعك بالملح والدقيق وتترك ربع ساعة ثم تشطف جيدا
    تسلق في ماء مغلي ومعها البصل
    مع نزع الريم الذي يظهر على السطح
    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2430

    نضع الحبهان وورق اللورا والفلفل والمستكة وتترك الى أن تنضج حوالي ساعتين
    مع مراعة تغطية الحلة


    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2426a


    وهناك طريقة أخرى للسلق وهي وضع الكوارع في ماء بارد على النار ونتركه يغلي لمدة 5 دقائق تقريبا
    سيظهر على السطح كمية كبيرة من الريم كما في الصورة

    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2-1

    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2413a


    نطفي النار ونستغنى عن هذا الماء ونشطف الكوارع بالماء ثم نسلقها في ماء مغلي ونتمم الخطوات كما في
    السابق

    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2420a

    بعد تمام النضج نتبلها بالملح وقليل من الفلفل الأسود

    ونتركها لتبرد قليلا حتى نستطيع نزع الجلد من العظم لإستخدامه مع الفتة

    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2437

    -----------------------
    تقلية الثوم

    ------------
    يفرم الثوم جيدا
    يحمر في 2 ملعقة سمن
    بمجرد ان يحمر لونه نضع عليه الخل ولكن بعيد عن النار ثم نعيده على النار لمدة دقيقة مع وضع رشة ملح



    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2442a

    نطبخ الرز بالطريقة المعتادة
    نحمص الخبز في الفرن ونقطعه قطع متوسطة او نقطعه ثم نحمصه
    نضع الخبز في طبق التقديم ونسقية بالمرق الناتج عن سلق الكوارع
    ونضع عليه جزء من تقلية الثوم
    وممكن أيضا جزء من الكوارع المنزوعة من العظم
    ثم نضع الرز ثم تقلية الثوم
    ثم الكوارع


    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2438


    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2440a

    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2443a

    طريقة عمل كل انواع الفتة اللى تخطر على بالك Picture2450aa



    واذا كان عدد الأفراد يحتاج لكمية رز اكثر من المذكورة نزيد كمية الخبز

    ونسقيه بالمرق في طبق اخر غير طبق التقديم ونزيد الطبقات

    أى نضع طبقة خبز ثم طبقة رزثم كوارع ثم خبز ثم رز ثم الكوارع


    الحمد لله

      الوقت/التاريخ الآن هو الخميس 21 نوفمبر 2024, 9:33 am